05 apr 2016

Reverse graffiti: Wij van de firma Kornuyt uit Helmond, komen als vastgoedonderhoud bedrijf op veel verschillende locaties in de provincie Brabant en Limburg. Hierbij valt het ons steeds op dat Helmond een stuk schoner is in vergelijking met andere steden!

Ook al is Helmond uitstekend bezig, wij komen nog regelmatig vieze trottoirs, gebouwen en wanden tegen. Dat vinden wij spijtig en jammer. Zodoende willen wij samen met u Helmond nog schoner maken én ook schoon houden! Reinigen en schoonmaken begint bij jezelf, daarom zet kornuyt de eerste stap voor u. Dit in de hoop dat de rest van Helmond ons volgt hierin.

Glimlach van Helmond – reverse graffiti

Helmond is een fraaie stad met veel monumenten en historisch erfgoed met een spraakmakende cultuur. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat we hebben, de Sint-Lambertuskerk  en het internationale bedrijf Vlisco, de Sint-Lambertuskerk. Er wordt dan ook niet voor niks gezegd gezegd dat de stad Helmond “de glimlach van Brabant”’is.

helmond-lach

Wij als Helmonders en natuurlijk ook de gebouwen zelf, verdienen dat onze directe omgeving er keurig onderhouden bij ligt. Dit kan nochtans enkel werkelijkheid worden als we met iedereen in Helmond de handen ineenslaan en samenwerken. Als we allemaal ons spreekwoordelijk steentje bij willen dragen, dan maken wij van Helmond niet alleen ‘de glimlach van Brabant’, maar ‘de glimlach van heel Nederland’!

Om zo’n grote actie succesvol te laten slagen, was het nodig om een bepaalde bewustwording en draagvlak bij de mensen te scheppen. Na vele uren brainstormen zijn we op een ludiek idee gekomen. Als u in 2014 goed heeft opgelet, bent u wellicht op diverse plaatsen in Helmond ‘reverse graffiti’ tegengekomen waarop de tekst stond: ‘”Houd samen met ons de stad schoon’”.

Photo-27-02-14-09-54-01-1-300x225

Reverse graffiti is een kunstvorm waarbij een vuil oppervlakte selectief wordt schoongemaakt. Het komt er derhalve op neer dat er op een vuile ondergrond een schone tekst is gespoten met de oproep om samen met ons, Helmond schoon te houden.

Wij zijn zelf reeds jaren flink bezig om Helmond schoon te houden en passen bij onze duurzame onderhoudstechnieken die we toepassen bij projecten zoals coating, impregneren en vochtwering. Wij reinigen onder andere complete buitenwanden en gevels van gebouwen. Hierbij gaan we zo duurzaam mogelijk te werk.

 

Je reactie