06 feb 2017

Een betonvloer vlak maken (egaliseren) is altijd aan te raden wanneer u een betoncoating wil aanbrengen. Het egaliseren maakt de ondervloer namelijk recht en glad. Betonverf komt er dan heel fraai uit te zien.

In het geval van een gietvloer, hoef je je eigenlijk niet zo’n zorgen te maken. Gietvloeren zijn namelijk zo dik dat er een egaal oppervlak ontstaat uit zichzelf. Wanneer je een coating maakt met vloerverf is dit wel anders. De uitstraling en de kwaliteit van de coating is zeer afhankelijk van de vraag hoe de betonvloer opgeleverd is.

 

betonvloer vlak maken

 

Het vlak maken van een betonvloer voor het coaten is niet zomaar even gebeurd. Het vergt tijd en aandacht. Er zijn diverse manieren om het gewenste effect te bereiken.

Om de vloer vlak te maken wordt in veel gevallen egaline aangebracht. Met een speciale spatel wordt de egaline op de betonvloer gesmeerd. Het neemt uiteindelijk een dikte aan van 1 tot 6mm, het kan zich prima verspreiden en het is zo dun als water. Indien u hier geen ervaring mee heeft, is het zeer verstandig zijn om dit uit te laten voeren door een bedrijf met de juiste ervaring en vakkennis. Vloerspecialisten kunnen dit voor u uitvoeren op een uiterst effectieve wijze. U bent dan zonder zorgen verzekerd van het door u gewenste eindresultaat.

 

Betonvloer vlak maken voor het coaten

Indien u besluit u het toch zelf uit te voeren, dan kunt u egaliseercement kopen. Dit is verkrijgbaar in zakken en klaar voor gebruik. Het egaliseerbeton dient aangemaakt te worden met water. Egaline is een soort vloeicement die verrijkt is met kunststoffen.

Waar u ook voor kiest, voordat u gaat egaliseren moet een betonnen ondergrond moet altijd stof- en vetvrij zijn. Daarnaast moet om de hechting van de coating te optimaliseren, het beton ook behandeld worden met een primer.  Betonvloeren vlak maken die onlangs gestort zijn niet aan te raden. Een betonvloer moet namelijk eerst goed drogen. Dit kan tot ongeveer vier weken duren.

 

2 Comments

  1. americanlamboard schreef:

    Door de oude betonvloer te egaliseren kan een nieuwe vloer zoals laminaat, parket of vloerbedekking makkelijker en vlakker worden aangebracht. Er zijn veel verschillende opties om een betonvloer egaliseren of egaline aan te brengen en vlak te maken .

  2. Simone schreef:

    Interessant om te lezen hoe ver jullie op dit vlak zijn! Denk dat er in de toekomst alleen maar meer Gietvloeren bij komen 🙂

Je reactie