16 jul 2015

Zwembad coating: Het begint weer warm te worden in ons land. En als het warm is dan moet er ook verkoeling gezocht worden, bijvoorbeeld in het zwembad. Iedereen die een zwembad heeft weet dat je het goed bij moet houden. Dit begint al voordat er überhaupt nog maar water in het bad zit. Want hoe zorg je ervoor dat het water in het bad blijft?

 

Zwembad-Coating-www.kornuyt.nl_

 

En als er eenmaal water in zit, is het dan ook bestand tegen de chemicaliën zoals chloor. Er zijn een aantal manieren om je zwembad, incl. water, te beschermen tegen deze factoren.

 

Aanbrengen zwembad coating

Het aanbrengen van een hoogwaardige, vloeistofdichte coating zorgt ervoor dat er in enkele lagen een goede beschermlaag in je bad zit. Het fijne van een zwembad coating is de snelheid van aanbrengen, de dunne laagdikte, bescherming tegen chemicaliën, bestand tegen UV-straling en de vloeistofdichtheid. Ook kan er eenvoudig een antisliplaag aangebracht worden t.b.v. de veiligheid.  De zwembad coating wordt aangebracht op betonnen zwembaden.

 

Zwembad-coating-Kornuyt

 

Type zwembad coating

Er zijn meerdere typen zwembad coating waar uit gekozen kan worden om de binnenkant van de betonnen bak mee te coaten. De bekendste en meest gebruikte zijn de epoxy coating, polyurethaan coating of de polyurea coating. Alle coatingsystemen vereisen een voorbereiding van het beton zodat een zuivere en draagkrachtige ondergrond ontstaat. Het coatingsysteem zelf bestaat vaak uit een primer welke zich als het ware vastzet in het beton en tevens een hechtbrug creëert met de coating. Daarna kan er in 1 of meerdere lagen de coating op aangebracht worden. Hoe meer lagen er op komen te zitten, hoe duurzamer de bescherming zal zijn.

4 Comments

 1. john kuijpers schreef:

  In mijn zwembad zitten scheuren die ook nog minimaal in beweging zijn(1mm). Vangt deze coating deze beweeglijkheid op zonder dat deze coating gaat scheuren???????
  Welke coating adviseert u mij.

  mvrgr john kuijpers

  1. Serge Kornuyt schreef:

   Beste John,

   Hiervoor bestaan diverse coatings, het is van belang dat deze taai elastisch en dus niet star is.
   Ook is een voorbehandeling met een weefsel aanbevolen om eventuele werking op te kunnen vangen.
   Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

   Mvg Serge Kornuyt

 2. Tino Snijtsheuvel schreef:

  Wij hebben eveneens een betonnen bad van 18 jaar oud en deze vertoont scheuren en is in de loop vd tijd dichtgekit.Het bad lekt echter nog / weer aanzienlijk en wij zoeken een duurzame oplossing om deze voor langere tijd waterdicht te maken. Een zeil/folie heeft niet onze voorkeur. Kunnen jullie adviseren/ offreren ?
  Inhoud bad 8.80 x 3.50 x 1.45 exclusief romeinse trap. Het bad is overigens op dit moment leeggepompt.
  Graag reactie op tinosnijtsheuvel@gmail.com
  Mvrgr
  Tino Snijtsheuvel

 3. ach wagenaars schreef:

  heb en buitenzwembad van beton met een hellend inloop vlak, het droge gedeelte vertoont krimpscheuren, wat visueel erg hinderlijk is en bezoekers zich aan ergeren
  gaat over een lengte van 12 mtr en dan 2 mtr breed oppervlak. Heeft u daar een oplossing voor waardoor dit verdwijnt en het allemaal ook weer snel in gebruik kan worden genomen?

Je reactie