Polyurea coating

Polyurea Coating is een elastisch type kunststof coating. Het wordt vooral gebruikt als een vloeistofdichtmakende beschermlaag. Polyurea is verder dan veel andere systemen op het gebied van duurzaamheid, slijtvastheid, chemische resistentie, snelheid van verwerken en ingebruikname van de behandelde oppervlakten.

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT
Ons onderscheidend vermogen zit in deskundigheid, betrouwbaarheid en een goed stukje werk.
Vloeistofdicht
Dit zorgt voor geen naden of kieren in de vloeren. Ook absorbeert het geen vloeistof. De vloer blijft daardoor altijd droog.
Temperatuur
De coating is bestand tussen temperaturen van -30 ºC tot +140 ºC, er kunnen verschillende processen op uitgevoerd worden.
Naadloos
Geen scheuren of gleuven in de vloer. Hierdoor krijgt u een strakke en vlakke vloer.

Kernmerken polyurea coating

Polyurea coating wordt door ons aangebracht met een speciale spuitmachine. De coating is op dat moment nog vloeibaar en wordt bij een temperatuur van +/- 75°Celsius aangebracht. Binnen enkele seconden ontstaat er dan een flexibele kunststoflaag, die na enkele minuten weer in gebruik kan worden genomen.

Voordelen van polyurea zijn:

 • Kan snel in gebruik genomen worden
 • Weinig tot geen geur
 • Tot 600% rekbaarheid
 • Uitstekende thermische weerstand bij temperaturen tussen -30°Celsius en 140°Celsius
 • Waterbestendig
 • Naadloos
 • Flexibel en veerkrachtig
 • In verschillende dikten toepasbaar
 • In alle kleuren leverbaar
 • Resistent tegen diverse chemicaliën (industrievloeren)
 • Veel verschillende toepassingen

Tevredenheid

Duurzaamheid

Service & Garantie

Bron: Klanttevredenheidsonderzoek

Toepassingen

Door enkele bijzondere eigenschappen is het polyurea systeem bij zeer uiteenlopende projecten in te zetten. Hieronder volgt een klein overzicht waar dit aangebracht kan worden;

Zwembadcoating – Doordat het systeem naadloos, vloeistofdicht en sterk is vormt het een goede basis voor een zwembad. Ook als alyfatische coating aan te brengen. Alyfatisch wil zeggen dat de kleur gehandhaafd blijft bij belasting door UV-straling. Chemisch zeer bestendig dus ook tegen chloor.

Drinkwatertoepassing – Het drinkwater kan veilig opgeslagen en vervoerd worden als de binnenkant van de tanks zijn bekleed met polyurea. Het materiaal geeft na uitharding absoluut geen schadelijke stoffen en gassen meer af waardoor het water ook niet gecontamineerd kan worden.

Kunstwerken – Omdat polyurea zich zo makkelijk laat verspuiten en omdat het zo snel droogt, kunnen de meest fantastische oppervlakken moeiteloos bereikt worden door de coating. Na uitharding ontstaat een glad, egaal, sterk en vloeistofdicht geheel. Hierdoor raakt deze coating steeds meer in trek bij kunstenaars en architecten die net even anders denken.

Gietvloeren – Ook als gietvloer staat de polyurea zijn mannetje. Door zijn sneldrogende en vloeistofdichte eigenschappen wordt de polyurea gietvloer vaak in galerijen en trappenhallen, productieruimten, balkons of terrassen aangebracht. Daarbij is er nog een ruime kleurkeuze of uitvoering met antislip eigenschappen mogelijk voor zowel de decoratieve wensen als veiligheidseisen.

Wellicht ook interresant

Direct een offerte aanvragen?OFFERTE AANVRAGEN