17 dec 2015

Wat is Coating? Een coating, ook wel deklaag genoemd, is een vorm van oppervlaktebehandeling en kan voor verschillende bestemmingen toegepast worden. Een coating wordt dikwijls toegepast ter conservering van constructies of verscheidene ondergronden. Coaten is bovendien alleen ter preventie (beschermlaag) en niet ter reparatie.

Wanneer u een oppervlak heeft dat beschadigd is of beginnende scheuren vertoond moet eerst gerepareerd worden, voordat u het laten coaten.

 

coating-artikel-foto-228x300

 

Daarom is het een goed idee om voordat uw constructie of ondergrond tekenen van schade of slijtage vertoond, om een coating (belaging) aan te laten brengen om zo de levensduur beduidend te vergroten en ook het onderhoud te vereenvoudigen.

Injecteren, restaureren en repareren zijn veel voorkomende vormen van herstel. Deze herstellen de constructie of ondergrond de oorspronkelijke vorm. Injecteren kan zo gescheurde constructies verlijmen en eventuele lekkages verhelpen.

 

Type coatings

Er zijn veel uiteenlopende coatings met een diversiteit aan eigenschappen en kwaliteiten.

  • Water gedragen coatings
  • Elastische coatings
  • Uv-bestendige coatings
  • Coatings die door uv-straling de lucht kunnen reinigen.

Er wordt technisch gezien steeds meer mogelijk en door hedendaagse vernieuwingen worden de coatings ook steeds beter betaalbaar, waardoor er rendabeler gewerkt kan worden.

 

Toepassing deklagen

Coatings bieden een perfect passende oplossing, zowel op de korte als op de lange termijn. Tevens kan een coating na vele jaren eenvoudig worden overlaagd, zodat het geheel weer een nieuwe uitstraling geeft. De constructie kan zo nog vele jaren worden beschermd. Wanneer een coating aangebracht wordt hoeft een ruimte niet lang onbruikbaar te zijn, sterker nog; dezelfde dag dat de coating is aangebracht, is hij ook al uitgehard.

 

coating-artikel-foto2-300x199

 

Naast het beschermen en verduurzamen van verscheidene oppervlaktes is coating ook te gebruiken voor andere zaken, bijvoorbeeld om een oppervlakte vochtwerend, waterdicht, of uv-straling bestendig te maken. Een coating kan ook toegepast worden om een oppervlakte anti statisch te maken of bestand te maken tegen agressieve of bijtende materialen.

Een coating kan op nagenoeg iedere ondergrond toegepast worden. Enkele ondergronden die vaak gecoat worden zijn hout, beton, vloeren, metaal, kunststof, papier en glas. Dit zijn enkel voorbeelden van toepassingen, maar er zijn er nog veel meer. Uiteraard zijn er talloze decoratieve mogelijkheden, coatings zijn verkrijgbaar in elke kleur en met verschillende decoraties.

Behalve coating bieden wij natuurlijk ook vele andere diensten aan, waaronder:

Je reactie