17 okt 2016

Epoxy vloercoating is momenteel een moderne aanvulling op een traditionele betonvloer. In de basis is het een coating die wordt vervaardigd uit een verharder en een epoxyhars. Het resultaat is een krachtige kunststof-achtige substantie die vloeibaar aangebracht wordt over het beton.

 

epoxy vloercoating

 

Hoewel een betonvloer natuurlijk eenvoudig is aan te brengen, heeft het als minpunt dat het niet goed is bestand is tegen chemicaliën en verontreinigingen. Daarnaast zal een betonvloer die onbeschermd is natuurlijk vele malen sneller slijten. Een praktische oplossing daarvoor is het aanbrengen van een soort beschermlaag in de vorm van een epoxy vloercoating. Een epoxyvloer is eenvoudig aan te brengen op een bestaande betonvloer.

 

Nieuwe of bestaande vloer

Een epoxy coatingvloer is door zijn veelzijdigheid geschikt voor zowel een bestaande als een nieuwe betonvloer. Een versleten of bestaande betonvloer zal eerst geschuurd moeten worden om vervuiling te verwijderen zodat de coatingvloer goed zal hechten. En het is vanzelfsprekend belangrijk om voordat de epoxy coating wordt aangebracht, de vloer dusdanig voor te behandelen dat de vloer egaal is.

 

Epoxy vloercoating laten plaatsen

Voor de klusser die heel erg handig is, is een epoxyvloer eventueel zelf aan te brengen. Je moet alleen wel verstand hebben van zaken en de juiste materialen en machines bezitten. Daarnaast heb je ook nog eens de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen nodig . Het is eigenlijk al vrij duidelijk, maar het is natuurlijk vele malen beter om een epoxyvloer door een ervaren en betrouwbaar bedrijf te laten aanbrengen. Stelt u zich eens voor dat na alle moeite en werkzaamheden van het zelf aanbrengen de vloer niet het resultaat heeft waar u van tevoren op had gehoopt.

 

epoxy coatingvloer

 

Een kans die heel erg groot is bij het zelf aanbrengen van de epoxy. Wanneer u de vloer laat aanleggen door ervaren vakmensen is de vloer sneller klaar, krijgt u het geprefereerde resultaat en heeft u daarnaast garantie op de werkzaamheden die zijn uitgevoerd. Met de doorbraak van gietvloeren zijn er diverse vloerenbedrijven die zich hebben toegespitst in het aanbrengen van epoxyvloeren.

Je reactie