29 aug 2016

Gevel reinigen  betekent het schoonmaken van de volledige voorgevel van uw bedrijfspand of woning, de ruiten niet meegeteld. Doorgaans is de gevel van uw bedrijfspand het 1e wat uw toekomstige bezoekers zien. Derhalve is het ontzettend belangrijk om de gevel goed netjes en schoon te houden, het liefst door een ervaren en bekwaam gevelreinigings bedrijf.

 

Gevel Reinigen

 

Als u besluit hier niets aan te doen kan na verloop van tijd het uiterlijk van uw voormuur behoorlijk beschadigd raken. Aangezien een hoop mensen niet echt bekend zijn met de fijne kneepjes en bijzonderheden omtrent gevelreiniging, wordt hieronder in het artikel zoveel mogelijk informatie over gevel reinigen opgesomd, zodat u een goed ingelichte keuze kunt maken.

 

Mogelijkheden qua gevel reinigen

Het reinigen van gevels is veelzijdiger dan u wellicht op het eerste gezicht zou denken. Voor iedere situatie is er een manier van gevel reinigen. Alleen een gekwalificeerde gevelreiniger zal in staat zijn om de juiste reiniging toe te passen op het juiste soort gevel.

 

Stoomreiniging

Stoomreiniging is een van de oudste methodes om een muur of gevel weer schoon te krijgen. De kans is aanzienlijk als u dit zelf gaat proberen dat u mogelijkerwijs schade veroorzaakt. De stoom wordt onder zeer grote druk op de gevel gespoten. Daardoor kan schade ontstaan, daarnaast zorgt de stoom zelf ook voor moeilijkheden. Zouten in de gevel lossen op door de hitte en daardoor vormt zich zout-uitbloei. Maar, het is niet helemaal zonder pluspunten. Stoomreiniging is buitengewoon grondig en kan vooral voor gezonde baksteengevels een voortreffelijke optie zijn, mits de stoomreiniging correct wordt uitgevoerd

 

Chemische reiniging

Chemische reiniging van een gevel was vroeger zeer funest voor het milieu. Tegenwoordig wordt er echter steeds meer gewerkt met chemicaliën die milieuvriendelijk zijn. Echter, chemische reiniging kan wel dubbel werk zijn. Bij chemische reiniging wordt immers eveneens gebruik gemaakt van stoom en/of water, om de chemische schoonmaak middelen weer weg te halen. Dit kan dus aanvoelen alsof je dubbel werk aan het doen bent.

 

Stralen

Stralen is inderdaad exact wat u denkt. De verontreiniging afschuren met zand onder grote druk en snelheid. Dit is een van de meest effectieve en bekende methodes om een gevel te reinigen. Doordat er een heel dun laagje van de gevel wordt gestraald, ontstaat er een compleet nieuwe gevel. Althans, zo lijkt het. Bij het gevel stralen zijn een paar oorzaken van groot belang. Onder andere de afstand van de spuit tot de gevel en met name de druk. Daarnaast het materiaal waarmee wordt gestraald. Laat dit alstublieft uitvoeren door een vakman zodat de gevel niet te ver of ongelijkmatig wordt gestraald!

 

Laserreiniging

Op het gebied van gevel reinigen is laserreiniging een van de laatste nieuwe trends. Het is heel erg tijdrovend maar wel doeltreffend. De verontreiniging wordt weggebrand door het langdurig laseren van de gevel. Vooral bij gevels met een lichte kleur is laseren een prima keuze. Als deze techniek gebruikt wordt bij donkere gevels ontstaat er een verontreiniging, waarvan de oorzaak nog niet is vastgesteld. Dit kunt u bijvoorbeeld zien bij het stadhuis van Rotterdam.

 

Mechanische reiniging

Mechanische reiniging is het allernieuwste op het gebied van gevel reinigen. Er wordt een robot gebruikt om uw gevel te poetsen. De pluspunten hiervan zijn zonneklaar, robots zijn in staat om continu gelijk druk toe te passen en worden bovendien nooit moe. Op deze wijze behoudt u een gelijke gevel. Tevens is dit ook een erg positieve evolutie voor de gevelreiniger. Deze hoeft niet meer te werken op zeer grote hoogte.

Tip: lees ook eens het artikel over: Gevelreiniging doe het zelf

Je reactie