08 mei 2017

Giethars als afwerking, in veel gevallen wordt er giethars gebruikt bij een polyurethaan gietvloer. Gietharsen zijn composieten. Het wordt gemaakt van een basis polyol en een harder element (meestal TDI of MDI). Maar waarom wordt giethars gebruikt en kan ik dit zelf toepassen?

 

Giethars als afwerking in een gietvloer

Een polyurethaan gietvloer met een giethars samenstelling wordt gebruikt voor een naadloze en slijtvaste afwerking van de vloer en tevens is de gietvloer dan dicht voor vloeistoffen. Echter het grootste voordeel van de combinatie met giethars is dat de vloer een beschermlaagje krijgt, welke aantasting door lichte chemische middelen voorkomt. Dankzij deze bescherming is een gietvloer ook perfect te gebruiken voor industriële bestemmingen.

 

giethars als afwerking

 

Voorbereiding voor de gietvloer

De ondergrond van de polyurethaan gietvloer dient goed droog en schoon gemaakt te zijn om ervoor te zorgen dat de giethars goed hecht, Scheuren en gaten moeten gemaakt worden, dan pas kan de giethars worden uitgevloeid. In theorie kunt u dit dus zelf doen, door de juiste bestanddelen samen te stellen en dit in de vloer te gieten. Met een wisser of spaan kan vervolgens  de gietvloer keurig aangebracht worden. Als dat gebeurd is, is het afwachten tot de vloer goed is uitgehard. Maar vervolgens heeft u een mooie en gave afwerking van uw gietvloer, met een bescherming die nog beter is.

 

Schoonmaken zonder warm water

Een fout die regelmatig voorkomt is dat men steeds gebruik maakt van warm water om hun gietvloer schoon te maken. Alhoewel dit op zich geen raar idee is is kan dit er toe bijdragen dat het zich gaat aftekenen op uw gietvloer, waardoor u enige tijd te maken krijgt met vlekken die de uitstraling van uw vloer aanzienlijk kunnen beperken.

Gewoon schoon maken met gebruikmaking van lauw water is dan ook meer dan toereikend om uw gietvloer weer mooi schoon te krijgen. Vergeet bovendien ook niet om de vloerbedekking, indien die aanwezig is, te stofzuigen. Zo bent u voortdurend verzekerd van een zo optimaal mogelijke hygiëne en uitstraling.

 

1 Comments

  1. Bablo schreef:

    Thanks, great article.

Je reactie