30 apr 2014

Bedrijfsvloer Vlisco: duurzaamheid

Op donderdag 22 april is er bij de Vlisco in Helmond een vloer gelegd, het proces en resultaat van dit project en het interview met René Verschuren kunt u bekijken in de video onder aan deze blog.

Toen de maintenance engineer van Vlisco, de heer René Verschuren, besloot om een werkplaats opnieuw in te richten constateerde hij dat de vloer er slecht aan toe was. De vloer die er op dat moment in lag bleek verouderd te zijn en verschillende slijtageplekken te vertonen. Ook bestond de vloer uit vele soorten ondergronden zoals beton, tegels en stelcon platen waardoor er diverse niveau verschillen aanwezig waren. Het was meneer Verschuren meteen duidelijk wat er als eerste moest gebeuren; er moest een nieuwe vloer in de ruimte komen.

 

vlisco-netherlands-300x162

 

Kornuyt en duurzaamheid

Hij kreeg van zijn baas de tip om eens te informeren bij C. Kornuyt BV. Het vastgoedonderhoudsbedrijf dat ‘om de hoek zit’ en dat zich gespecialiseerd heeft in het repareren en het aanleggen van verschillende typen bedrijfsvloeren.

Er is een inspectie op de locatie uitgevoerd door de algemeen manager Serge Kornuyt van C. Kornuyt BV en er zijn een aantal opties voorgesteld. Meneer Verschuren zag het belang en de voordelen in van duurzaamheid betreffende een bedrijfsvloer en ging voor de tweede optie; de gietvloer. Net als meerdere bedrijven is er voor de gietvloer gekozen omdat deze weinig onderhoud vergt en qua duurzaamheid zo is, dat deze wel tot dertig jaar in een keurige staat kan blijven liggen.

Er is vervolgens zo snel mogelijk aan de slag gegaan met het leggen van de gietvloer. Volgens meneer Verschuren verliep de samenwerking positief: ‘het personeel van Kornuyt heeft erg zelfstandig gewerkt, we hebben ze bijna niet gezien of gehoord en zeker geen hinder van de werkzaamheden ondervonden. Op het moment dat er vragen waren meldden ze zich vanzelf. Wat ook fijn was, is dat de processen gewoon door konden gaan. Voor een productiebedrijf erg belangrijk!’

Ook over de communicatie is meneer Verschuren zeer te spreken: ‘er was sprake van een open communicatie, to the point. Niet kakelen maar eieren leggen. En dat vond ik erg fijn werken’. Vervolgens omschrijft meneer Verschuren Kornuyt als ‘een flexibel bedrijf, dat netjes alle zaken regelt en snel reageert op de markt.’

Zelf zijn wij trots op de reactie die wij hebben verkregen van de Vlisco en uiteraard zijn we ook zeer verheugd om opdrachten voor een uniek en toonaangevend Helmonds bedrijf zoals de Vlisco uit te mogen voeren.

 

Duurzaamheid bij u?

Wilt u weten wat het kost om een gietvloer bij u te laten leggen?
Bereken hier gratis en binnen één minuut de prijs voor uw vloer!

Je reactie