08 aug 2016

Pas op met het gebruiken van zeephoudende producten bij het schoonmaken van een een korrelvloer , grindvloer of troffelvloerDoor  niet voldoende nazuigen en naspoelen kan er namelijk een laagje achterblijven op de vloer. Dit geeft des te meer aan dat elke ondergrond een ander soort onderhoud nodig heeft. En precies dat onderhoud kan ook weer effect hebben op de uitstraling van de vloer.

Korrelvloeren hebben door de open structuur een andere vorm van onderhoud nodig dan andere vloeren van steen. De zeep resten hebben bijvoorbeeld een negatieve werking op de korrelvloer. Hoe de korrelvloeren het beste onderhouden kunnen worden kun je hier lezen in dit artikel aan de hand van diverse tips.

 

 

Korrelvloeren

 

Onderhoud korrelvloer

Goede kwaliteit interieurgrind heeft een hoge bestendigheid. Vlekken van koffie en rode wijn zijn gemakkelijken vlug  te verwijderen door middel van lauw water en een borsteltje. Inloopvuil en stof laten zich eenvoudig opzuigen. Een keer per jaar de grindvloer goed schrobben is vaak genoeg, afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Een goede waterstofzuiger is eigenlijk onmisbaar voor het opzuigen van het vieze water. Advies: bespaar hier echt niet op. Een waterzuiger met sproei-extractie methode is zelfs nog beter.

 

Onderhoud op maat

Een korrelvloer heeft een op het product afgestemd onderhoud en middelen nodig om vervuiling  te verwijderen en op te lossen. Er zijn diverse cleaners verkrijgbaar die niet voor bedoeld zijn voor korrelvloeren. Deze schoonmaakproducten kunnen zelfs de vloeren flink aantasten. In het ruime aanbod neutrale schoonmaakmiddelen op de markt zitten soms een aantal producten, die vettig zijn of siliconen bevatten, wat een negatieve werking op de korrelvloer heeft. Vanwege deze reden adviseren wij voor de reiniging aan gebruik te maken van speciaal daarvoor ontwikkelde schoonmaakmiddelen.

Wilt u meer weten over het onderhoud van een korrelvloer, neem dan gerust contact met ons op, ook voor prijstechnisch interessante alternatieven voor een korrelvloer!

Je reactie