22 aug 2016

Een marmerstone vloer is in feite een eerbetoon aan de natuur. Je kiest dan voor een vloer die volkomen door de grillen van de natuur gevormd is. Dit geeft natuursteen een grote aantrekkingskracht. Uw vloer is altijd uitzonderlijk want geen enkele steen is identiek. Marmerstone vloeren kun je vergelijken met grindvloeren en hebben dezelfde kenmerken.

 
Marmerstone vloeren
 

Natuursteen is beschikbaar in diverse soorten, formaten en kleuren: ieder met hun afzonderlijke typerende kenmerken. Elke steen is weer anders en dit is wat uw natuurstenen vloer zo uniek maakt. Glanzend of ruw, het is beide mogelijk. De natuur bepaalt het uiterlijk van uw natuurstenen vloer. Van een klassieke, stijlvolle uitstraling tot trendy antraciet reliëf. De bijzondere kleureffecten geven de natuurstenen vloer een eigen karakter mee.

 

Marmerstone vloer

Marmer vormt zich door een omvorming of verandering van kalksteen. De versteende overblijfselen die voorkomen in kalkstenen zijn in marmer eigenlijk niet meer te herkennen. Typerende eigenschappen zijn de de kristalstructuur, de natuurlijke kleureffecten en de gekleurde aders. Marmer komt grotendeels voor in de kleuren wit en grijs, maar is er ook in de kleuren rood en zachtroze. In het bijzonder marmer wat een verouderd uiterlijk heeft, is helemaal in tegenwoordig.

 

Uitstraling

Behalve de natuursteensoort zelf zal in de winkel ook gekozen moeten worden voor een zekere afwerking . Het zijn de diverse afwerkmethoden die het natuursteen uiteindelijk haar uiteindelijke uitstraling geeft. De natuurstenen glans geven is ook mogelijk door bewerkingen zoals polijsten. Een ervaren vakman kan exact vertellen welke soort afwerking passend en geschikt is voor welke soort natuursteen.

Door polijsten wordt de kleur van de vloer intenser, maar de huidige trend ligt overduidelijk meer op het robuuste verouderde uiterlijk. Met name in Italië is het gebruikelijk om eerst de vloer te plaatsen om vervolgens pas vlak te slijpen en steeds fijner te schuren en te slijpen tot de geprefereerde glansgraad bereikt is.

 

Op zoek naar alternatieven?

Bent u op zoek naar een gelijkwaardig alternatief voor de marmerstone vloer? Ook dan bent u bij Kornuyt aan het juiste adres. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of een mail sturen.

Je reactie