07 mrt 2016

Faalkosten bouw – inspectie

De inspectie is de belangrijkste en eerste stap van een bouwproces. Oh zo essentieel, maar toch schrikbarend vaak niet, of slordig, uitgevoerd door de aannemer. Door een kundige inspectie kan het hele plan van aanpak opgemaakt worden. Omdat ieder project op elke locatie verschillend is,  is het van belang om dit plan van aanpak uiterst zorgvuldig en tot in detail op te stellen.

De belasting kan variëren, de ondergrond kan verschillen, de luchtvochtigheid is op iedere plek anders, enzovoort. Denk dus heel goed na alvorens u in zee gaat met een aannemer die geen goede inspectie vooraf uitvoert.

Goedkoop is duurkoop

Dit gezegde is niet altijd geldend, maar wij hebben gemerkt dat er toch vaak sprake van is in de bouwsector. Sommige bedrijven bieden bijna lachwekkend “goedkope” oplossingen aan voor uw problemen. U moet zich hierbij echter afvragen, wil ik een goedkope oplossing die het probleem tijdelijk ‘oplost’ of ga ik voor een iets duurdere optie die tevens voldoet op de lange termijn.

Om een voorbeeld te noemen, kunt u er voor kiezen om een goedkope gietvloer te laten plaatsen, wat als resultaat heeft dat deze veel onderhoud en reparatie werkzaamheden vergt, plus dat deze vloer na een paar jaar op en versleten is.

Of u kunt kiezen voor een erkend en betrouwbaar bedrijf, dat wellicht iets duurder is, maar waarvan de vloer minder onderhoud vergt en deze voor de komende pakweg 30 jaar kan blijven liggen. Waardoor u uiteindelijk goedkoper uit bent.

Faalkostenbouw1

 

Misbruik van macht

Kennis is macht. Jammer genoeg zijn er nog altijd bedrijven die hier misbruik van maken. Een bedrijf kan bijvoorbeeld afspreken dat ze een compleet nieuwe gietvloer neerleggen, terwijl ze slechts een coating aanbrengen. Terwijl u dus wel het volle pond betaald voor die gietvloer! Zorg er dus voor dat u in de gaten houdt waar de aannemer mee bezig is en of hij zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Garantie

Mocht het opgeleverde project toch niet naar uw wensen zijn, dan heeft u de keuze om hetzelfde bedrijf, of een ander bedrijf opnieuw het werk uit te laten voeren. Helaas voor u en uw portemonnee vragen de meeste bedrijven hier nogmaals geld voor. Een bedrijf dat zichzelf respecteert en zichzelf recht wil aankijken in de spiegel zal echter over eerlijke garantie regelingen beschikken. Zorg er voor dat u van te voren goed weet wat voor een garantie een bedrijf biedt en maak hier afspraken over.

Een aannemer die aan elke van deze bovenstaande aspecten voldoet is formidabel. Echter nu moet u nog zo’’n bedrijf zien te vinden. Waar moet u dan zoal op letten als u op zoek bent naar een deskundige en betrouwbare aannemer? Een integere aannemer zal over de nodige verwijzingen beschikken en zal u referentie opdrachten kunnen laten zien. Hij zal u van objectieve adviezen voorzien en een degelijke offerte opmaken, welke hij met u zal doorspreken. Let er bovendien ook op dat er een duidelijk plan van aanpak opgesteld wordt en dat er vaste prijzen worden afgesproken voor zover mogelijk.

Je reactie