22 jul 2014

Lijnafwateringsysteem

Wateroverlast komt vaak voor, dit is te verhelpen met onze lijnafwateringsysteem. Regenbuien zijn goed voor de natuur en het algehele milieu, maar de ontstane waterplassen kunnen problematische gevolgen hebben. Grote, maar ook kleine, plassen water in straten, parkeergarages, productieruimten, fabrieksterreinen of noem het maar op kunnen voor veel overlast en onveilige situaties zorgen. Zeker in de winter of bij koude temperaturen wanneer het vocht opvriest ontstaan situaties welke wij u liever besparen Dankzij onze lijnafwatering is uw probleem watervlug te verhelpen. Een echte waterdichte oplossing. Maar genoeg superlatieven, we gaan u nu uitleggen hoe deze techniek in zijn werking gaat en wat de toegevoegde waarde van een draingoot voor u kan hebben.

 

Foto-22-07-14-14-53-44-300x225

 

Het ziet er natuurlijk niet fraai uit, zo’n vieze modderpoel op uw werkvloer of stoep. Het vuile water spat daarnaast op tegen uw kleren en de viezigheid wordt uiteindelijk vaak mee naar andere ruimten genomen waar u het liever niet wil hebben. Als de wateroverlast uit de hand loopt omdat het water niet weg kan vloeien, kunnen er zelfs bouwkundige problemen ontstaan. De constructie kan hierdoor aangetast worden omdat het water in de constructie trekt. Maar het antwoord is gelukkig nabij. Wij plaatsen een lijnafwateringsysteem die al het water afvoeren. Er wordt een metalen rooster geplaatst met licht hellende vlakken. Op deze wijze loopt al het water via de goot in het rooster. Het water wordt vervolgens op een milieuvriendelijk wijze afgevoerd. Geheel MVO-verantwoord dus!

De materialen waar wij gebruik van maken zijn bestand tegen onder andere zoutoplossingen, grondzuren, oliën, benzine en in het uiterste geval chemicaliën. De roosters kunnen vervaardigd worden uit verschillende materialen en de opbouw verschilt ook. Zo bieden we lijnafwateringsystemen aan van bijvoorbeeld roestvrij staal (RVS) of gietijzer en kan een dergelijk lijnafwateringsysteem opgebouwd zijn uit mazen of uit sleuven.

Van welk materiaal en welke opbouw wij gebruik maken, is geheel afhankelijk van de situatie. Voordat we een lijnafwateringsysteem plaatsen wordt er eerst een grondige analyse uitgevoerd op de locatie. De ondergrond, de omgeving, de mate van overlast en nog een aantal andere zaken zijn hierbij van belang. Het lijnafwateringsysteem wordt dus geheel afgestemd op uw eisen en op de situatie.
Ons lijnafwateringsysteem is voor iedere branche geschikt. Er zijn namelijk ook enorme sterke lijnafwateringsytemen die bij uitstek geschikt zijn voor de zwaardere industrieën. We kunnen zelfs systemen aanbieden die tegen het gewicht van bijvoorbeeld een graafmachine kunnen. Als u eenmaal (droog) over de brug bent en het lijnafwateringsysteem heeft laten plaatsen, kunnen wij de gehele nazorg op ons nemen. Wij stellen ons graag beschikbaar om het onderhoud van deze systemen te verzorgen en om bijvoorbeeld inspecties uit te voeren.

 

Foto-22-07-14-14-54-37-225x300

Je reactie