02 jul 2014

Foodindustrie en Kornuyt

Wij van Kornuyt zijn een Helmonds vastgoedonderhoudsbedrijf dat zijn ambacht goed verstaat. Wij zijn zeer veelzijdig en richten ons op verschillende doelgroepen. Onze grootste sterktes zijn de totaaloplossing in onderhoud die we kunnen aanbieden en de kwaliteit die we realiseren door bouwchemie en jarenlange (meer dan 35 jaar) ervaring. Onze belangrijkste doelgroep is momenteel de voedselproducerende industrie, ook wel foodindustrie. In deze blog zal ik duidelijk maken waarom deze doelgroep ons aanspreekt en waarom wij van toegevoegde waarde zijn voor deze branche.

Waarom foodindustrie?

Wij van Kornuyt zijn al meer dan 35 jaar een veelzijdig vastgoedonderhoudsbedrijf. In de loop der jaren is ons dienstenpakket fors uitgebreid en worden er al een aantal jaren totaaloplossingen aangeboden. De diensten van Kornuyt zijn met name gericht op de foodindustrie. Omdat wij zo veelzijdig zijn kunnen wij totaaloplossingen aanbieden in deze branche. Bij de foodindustrie staat voedselveiligheid vanzelfsprekend uitermate hoog in het vaandel. Een onderhoudsbedrijf dat hier werkzaamheden uitvoert moet dan ook aan allerlei specifieke eisen voldoen. Bij Kornuyt voldoen wij hieraan. Het bedrijf voldoet bijvoorbeeld aan de HACCP-normering, wat staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. De HACCP-normering geeft aan dat Kornuyt eerst alle mogelijke risico’s voor de voedselveiligheid in kaart brengt en hier rekening mee houdt.

Kornuyt kan allerlei verschillende oplossingen aanbieden die tegen extreme belastingen kunnen. Misschien zou u het in eerste instantie niet denken maar de foodindustrie heeft te maken met extreme omstandigheden m.b.t. tot de belasting van de vloeren en de rest van de omgeving. Zo zijn suikers bijzonder agressief in onverdunde vorm waar te allen tijde rekening mee gehouden dient te worden. Kort samengevat zijn suikers vergelijkbaar agressief met chemicaliën. Tevens hebben onze speciale bedrijfsvloeren een enorm hoge drukweerstand en kunnen indien gewenst tegen alle chemicaliën.

haacp-2_logo

Wat vraagt de foodindustrie?

De klant staat bij Kornuyt altijd voorop en daarom hebben wij ons door de jaren heen weten te verdiepen in de eisen en wensen die gevraagd en gesteld worden binnen de foodindustrie. Een aantal oplossingen die wij aanbieden, die zeer gevraagd zijn binnen deze industrie, zal ik hieronder benoemen.

Snelle systemen

Er is vraag naar snelle systemen om zodoende de productiestilstand tot een minimum te reduceren. Zo bieden wij vloersystemen die enorm snel uitharden en binnen een mum van tijd weer bruikbaar zijn. U kunt hierbij denken aan PMMA- of polyurea vloersystemen die binnen een paar uur weer volledig in gebruik genomen kunnen worden. Hierdoor staat de productie zo kort mogelijk stil, dit betekent een winstsituatie voor u!

Producten die tegen chemicaliën kunnen

We houden er rekening mee dat er in uw bedrijf mogelijk met chemicaliën wordt gewerkt. We adviseren u en stellen hiervoor samen een plan van aanpak op. Wij weten altijd diensten te leveren die tegen chemicaliën bestand zijn. Vooral vloeren kunnen kwetsbaar zijn als het gaat om chemicaliën. Wij bieden juist hierom een scala van vloeren aan die hiertegen kunnen.

Totaaloplossingen

In de foodindustrie is er vaak vraag naar een totaaloplossing. Hier voldoen wij aan. Omdat wij een veelzijdig vastgoedonderhoudsbedrijf zijn, kunnen wij enorm veel diensten bij u uitvoeren. Wij kunnen zelfs de gehele verzorging van uw pand bijhouden aan de hand van inspecties en oplossingen op maat. Diensten die wij onder andere aanbieden zijn: (giet)vloeren, vochtbestrijding, coatings, injecteren, kitwerk en nog veel meer. Vraag gerust eens naar onze mogelijkheden!

Hoge standaarden

In de foodindustrie zijn diensten van hoge kwaliteit een vereiste, de algemene standaard ligt hoger dan in veel andere industrieën. Wij hebben hierop ingespeeld en voldoen altijd aan deze hoge standaarden. Om dit aan te tonen hebben we vele referenties en werken we te allen tijde volgens de HACCP en VCA normen. We zijn aangesloten bij de NOA (Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven). Daarnaast hebben wij samenwerkingsverbanden met diverse leveranciers. Een van de belangrijke leveranciers is BASF, vooral voor de Ucrete vloersystemen. BASF heeft ons als één van de weinige onderhoudsbedrijven in Nederland aangesteld als een preferred applicator. Alle systemen zijn breed toepasbaar in de gehele afbouw voor plafon, vloer en wand.

Antislip laag

Er bestaat de mogelijkheid om een antislip laag aan te brengen over de nieuwe – of over de huidige vloer. Dit wordt vaak gevraagd in de foodindustrie. Het gaat over het algemeen om nieuwe vloeren maar steeds vaker zien we renovatie van bestaande vloeren met een nieuwe topcoating.

Holplinten

Om de vloeren snel en eenvoudig schoon te kunnen maken en schoon te houden, kunnen wij holplinten in de vloer monteren. Deze worden volledig naadloos in de vloer geïntegreerd zodat u zonder enige problemen door een audit of inspectie heen komt.

Onbeperkte kleurstellingen

Zoals gezegd bieden wij een groot scala aan verschillende vloertypen, met ieder zijn eigen kenmerken. Wij adviseren u natuurlijk graag over de voordelen en de nadelen. De kleurstellingen van deze vloeren zijn ook nagenoeg onbeperkt. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw bedrijfslogo in de vloer verwerkt worden. Ook geïntegreerde paden of looproutes verhogen het aanzicht en veiligheid.

Oplossing vrije producten

Veel van onze producten zijn oplossing vrij. Dit wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen uit vrij kunnen komen die uw product beschadigen of vervuilen. Zo kunnen onze producten worden verwerkt tijdens de productie zonder enige overlast.

MVO en foodindustrie

Wij zijn onszelf bij C. Kornuyt BV bewust van onze plaats in de maatschappij en gaan hier verantwoord mee om. Onze focus is gericht op MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze diensten zijn enorm duurzaam. Door de kwaliteit van de gebruikte materialen en producten blijven deze lang in goede staat. Verschillende vloersystemen blijven tot zelfs dertig jaar in goede staat. Reparaties of vervangingen komen hier dus zelden voor. Wij maken uiteraard geen gebruik van materialen die schadelijk zijn voor het (leef)milieu en al het restmateriaal wordt op een verantwoorde wijze afgevoerd.

Foodindustrie referenties

Dankzij de jarenlange ervaring beschikt C. Kornuyt BV over sterke referenties. Verschillende klanten hebben het bedrijf geadviseerd bij andere bedrijven in dezelfde branche. Enkele toonaangevende namen in de foodindustrie waar wij opdrachten voor hebben gedaan zijn Bavaria, Mora, Refresco, Delicia, Hessing, Peijnenburg en nog veel meer. Voor meer referenties neemt u gerust contact met ons op of zie onze referentielijst.

Je reactie