16 jan 2017

Het kiezen van een vloeistofkerende bedrijfsvloer is een van de belangrijkste beslissingen van een nieuw bedrijf in bijvoorbeeld de de automotive branche, horeca of retail. Zo dient een vloer altijd volledig vlak te zijn en geen opstootjes of putjes te hebben omdat dit de voortgang behoorlijk kan beïnvloeden. Denk maar aan een putje waar je werknemers of klanten over kunnen vallen. Of een tegel die scheef ligt waar je constant je teen tegen stoot.

Er zijn een aantal eigenschappen welke haarfijn aansluiten bij de vragen van deze branches. Denk aan uitstekende antislip waardes, vloeistofdichtheid en vanzelfsprekend de hoge druk waar bedrijfsvloeren tegen bestand moeten zijn. Wat daarnaast ideaal is, is de eenvoudige manier van schoonmaken van deze vloer en het onderhoud eraan.

 

Bedrijfsvloeren in diverse branches

En er zijn een aantal specifieke bedrijfstakken waar deze vloeistofkerende bedrijfsvloer bij uitstek geschikt is om te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een keukenvloer en aan een horecavloer.  Er wordt vaak geknoeid met water en oliën, onder hoge druk gewerkt en er wordt veel op gelopen. Om deze redenen is het bij deze bedrijfsvloeren zeer belangrijk om volledig vloeistofdicht te zijn.

Vloeistofkerende bedrijfsvloer

Daarnaast zorgen zware apparaten en ovens voor een zeer grote druk op de vloer. Vloeren in de horeca hebben nog een heel belangrijk kenmerk, te weten de antislip eigenschap. Een restaurantvloer moet niet te glad zijn maar ook niet te veel structuur waardoor er niet vlot op gewerkt kan worden.

Als je praat over grote druk en belasting dan heb je het natuurlijk ook over garagevloeren en werkplaatsvloeren. Zeker bij garagevloeren komen er keer op keer zware vrachtwagens en auto’s over de vloer heen gereden. Dan is het van extreem belang dat de vloeistofkerende bedrijfsvloer presteert onder hoge druk. Maar vergeet hier niet de vele vetten en oliën die in deze werkplaatsen wordt gemorst waar de vloer tegen bestand moet zijn.

In de retail branche  gaat het vooral over een bedrijfsvloer die bijzonder stil werkt waardoor het niemand tot last is. Denk onder andere aan woningen die boven de winkels gevestigd zijn. De bewoners willen niet wakker gemaakt worden door een vrachtwagen die aan het laden is s’morgens vroeg.

 

Keuze

Er zijn diverse redenen om voor een vloeistofkerende bedrijfsvloer te kiezen. Voor sommige bedrijven is het geen keuze, maar simpelweg een verplichting. Bedrijven zijn verplicht om een vloeistofkerende bedrijfsvloer te laten leggen indien er activiteiten worden uitgevoerd die tot bodemverontreiniging kunnen leiden. Het bekendste voorbeeld van zo’n bedrijf is een tankstation. Vloeistofdichte vloeren bij tankstations moeten ervoor zorgen dat de brandstof die wordt gemorst, niet in de grond dringt en op termijn een bedreiging vormt voor het grondwater.

Uiteraard is er ook een reeks van bedrijven voor wie een vloeistofdichte vloer noodzakelijk en verplicht is. Zo is het verplicht voor een garage en ook voor een fabriekshal waar met oliën, zuren en chemicaliën wordt gewerkt. Denk daarnaast ook aan een drukkerij waar een vloeistofkerende vloer nodig kan zijn.

Vloeistofdichte bedrijfsvloer

Er zijn ook bedrijven en organisaties die juist een vloeistofdichte vloer kiezen omdat het veel pluspunten biedt in hun bedrijfsvoering. Dat kan omdat een vloeistofdichte vloer bedrijven helpt om kosten te besparen en omdat het hygiënischer is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een vloeistofdichte vloer voor een sportschool. Door een vloeistofdichte vloer te plaatsen kan veel grondiger worden schoongemaakt wat vanzelfsprekend goed is voor de omstandigheden in de sportschool. Scholen hebben in de winter en in de herfst dikwijls te maken met veel water in het schoolgebouw. Een vloeistofdichte vloer helpt dan om het water vlug te kunnen opdweilen en voorkomt tevens dat het water in de vloer doordringt waardoor het erg lang vochtig zal blijven

 

Laat een vloeistofkerende bedrijfsvloer altijd door een professional leggen

Of het nu voor een garage is, voor een magazijn of voor een school, laat uw vloeistofkerende bedrijfsvloer altijd plaatsen door een vakman. Een vloeistofkerende vloer plaatsen is niet goedkoop en deze kosten kunnen alleen terug worden verdiend als de vloer duurzaam is en een lange levensduur heeft. Cruciaal zijn daarbij de naden, deze voldoen aan de eisen die gesteld worden voor vloeistofdichte vloeren.

Bent u benieuwd wat de precieze kosten zijn van een vloeistofkerende vloer neem dan contact met ons op. Wij geven u een gedegen en op maat gemaakt advies.

Je reactie