05 feb 2016

Voordelen van gietvloeren t.o.v. een laminaatvloer: Heeft u op dit moment een laminaatvloer of een houten vloer in uw kantoor of huis en denkt u erover na om deze vloer te vervangen door een gietvloer? Of twijfelt u tussen het leggen van een gietvloer of een laminaatvloer? Bent u gewoon nieuwsgierig naar welke voordelen er zijn? Dan is dit artikel interessant voor u om te lezen.

Houten- of laminatenvloeren kunnen erg mooi zijn en een fijne ambiance in uw kantoor of woning creëren. Gietvloeren bezitten echter ook over deze kenmerken en bovendien zijn er nog vele andere voordelen van gietvloeren t.o.v. laminaatvloeren.

Nu denkt u wellicht; ‘die gietvloer zal wel een stuk duurder zijn’ dan de laminaatvloer, dit is zeker niet het geval. Gietvloeren vallen doorgaans in dezelfde prijsklasse als vloeren van laminaat of hout.

 

houten-vloer-300x200

 

Voordelen gietvloeren – gehorigheid, aanvoelen en schade

  • Vloeren van laminaat of hout zijn erg gehorig. U hoort hier iedereen en alles op. Deze eigenschap kan tamelijk storend zijn. Gietvloeren hebben daar vrijwel geen last van, ze zijn veel stiller omdat ze het geluid beter dempen.
  • “Gietvloeren voelen kouder aan dan vloeren van laminaat of hout” is vaak het algemene beeld wat ons opvalt. Dit beeld klopt echter niet en het tegenovergestelde is zelfs waar. Gietvloeren voelen comfortabeler en warmer aan. U kunt hier onbezorgd met blote voeten overheen lopen zonder dat u last krijgt van koude voeten.
  • Op iedere vloer valt jammer genoeg wel eens iets. Ook wordt er regelmatig geschoven met meubels. Of uw kat of hond hebben scherpe nagels en krassen over de vloer. Allemaal oorzaken van mogelijke beschadigingen aan uw vloer. Deze beschadigingen kunnen uw laminaten of houten vloer lelijk vertekenen. Gietvloeren zijn veel beter bestand tegen de hierboven opgenoemde mogelijke beschadigingen. Op een gietvloer zult u erg uw best moeten doen om er een krasje op te krijgen.

 

Gietvloerkornuytgoed-300x300

 

Voordelen van gietvloeren – topcoating

In tegenstelling tot houten of laminaten vloeren zijn gietvloeren eenvoudig te overlagen. Als u toe bent aan een andere of nieuwe vloer in uw kantoor, bedrijf of woning, dan is dit simpel te regelen als er al een gietvloer ligt. Er kan eenvoudig een nieuwe topcoating over de gietvloer gelegd worden, hierna heeft u een spiksplinternieuwe vloer!

Bij een laminaten vloer of houten is dit niet mogelijk, en zal deze vloer er eerst helemaal uitgehaald moeten worden. Aansluitend zal de gehele onderlaag nogmaals behandeld moeten worden enzovoort. Kort samengevat: een heel gedoe en een groot nadeel van laminaatvloeren.

 

Voordelen van gietvloeren – onderhoud

Gietvloeren zijn eenvoudiger in onderhoud dan laminaten of houten vloeren. In een gietvloer zijn geen plinten, hierdoor kan er geen vocht of vuil tussen terecht komen (naadloos). Daarnaast zal het vocht niet in de vloer komen, zal of vuil zich niet hechten aan een gietvloer. De gietvloer is dus zeer makkelijk schoon te maken en schoon te houden.

 

Voordelen gietvloer:

Hieronder nogmaals alle voordelen van gietvloeren in een kort overzichtje:

  •     Gietvloeren dempen de contactgeluiden veel beter
  •     Gietvloeren voelen comfortabeler en warmer aan
  •     Gietvloeren zijn beter bestand tegen beschadigingen
  •     Gietvloeren  zijn makkelijk te overlagen
  •     Gietvloeren zijn eenvoudig in onderhoud
  •     Gietvloeren zijn geheel bestand tegen vocht

Je reactie