26 sep 2016

Verschil gietvloer vloercoating:Veel mensen denken dat een gietvloer en vloercoating identiek zijn. Maar dat is niet volledig waar. Deze 2 woorden worden immers dikwijls met elkaar verward. In deze blog wil ik u meer gaan uitleggen over het verschil tussen een gietvloer en een vloercoating. deze blog kan zeker boeiend zijn als je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

 

verschil gietvloer vloercoating

 

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je misschien weinig verschil tussen een gietvloer en een vloercoating. Een coatingvloer heeft dezelfde voordelen als een gietvloer. Zo is het vlot te onderhouden, kun je het gemakkelijk schoon maken en heeft het een hedendaagse uitstraling. Het grote onderscheid is dat de toplaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De laag van een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 mm. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

 

Voordelen coatingvloer

Het grote voordeel van een coatingvloer is dat het er vaak erg mooi uit ziet. Bovendien geeft het een stukje extra bescherming. Met een coatingvloer beschik je over een unieke look, omdat de structuur door de coating waarneembaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te zien raad ik je aan om b.v. een showroom te bezoeken. Die zijn er voldoende en de meeste vloerbedrijven laten jou op afspraak langskomen. Wilt je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel informatie over gietvloeren in het algemeen en tevens is het mogelijk om een afspraak te maken. Daarnaast kun je een prijsopgave opvragen via de site.

 

verschil-gietvloer-coatingvloer

 

Een coatingvloer kost niet zo veel dan een gietvloer. Dit komt omdatde grondstoffen welke gebruikt wordt vele malen lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Bovendien zit er minder arbeid in het aanbrengen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de duurzaamheid en slijtvastheid van allebei de vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben dan een vloercoating die daardoor veelal na enkele jaren wederom vernieuwd dient te worden

Je reactie