27 jun 2014

Vloerreparatie, zo snel mogelijk

Zonder stilstand van de productie en de machines toch uw bedrijfsvloer of kunststofvloer laten repareren. Dat is mogelijk met zeer snellevloerreparatie systemen. En door de inzet van een vloerreparatie in iedere gewenste kleur gaat uw bedrijfsvloer er niet als een lappendeken uitzien.

U kent dat wel. U hebt een duregietvloer ofbedrijfsvloeraangeschaft maar na een aantal jaren intensief gebruik zijn er op diverse plaatsen beschadigingen ontstaan. Deze beschadigingen kunnen ontstaan doordat er continue heftrucks rondrijden of door ander zwaar materieel. Ook voortdurende slepende en schurende bewegingen van voorwerpen en dergelijke zorgen ervoor dat uw bedrijfsvloer er na bepaalde tijd niet meer zo fraai uitziet. Door de inzet van een vloerreparatie kan op een makkelijke en vooral snelle manier de bedrijfsvloer hersteld worden.

 

vloerreparatie-300x196

 

Waarom een vloerreparatie?

Het kan dus voorkomen dat er gaten in uw bedrijfsvloer zitten. Een kleine oneffenheid kan u al veel geld kosten en dat komt door de volgende punten;

 1. Schade aan heftrucks en pompwagens doordat zij door de gaten en oneffenheden rijden. Uw materieel is niet gemaakt voor deze schokbelasting en onderdelen zullen dan ook sneller slijten.
 2. Alles wordt zorgvuldig in acht genomen om uw bestellingen veilig en ongeschonden bij uw klant terecht te laten komen. Wanneer er iets omvalt door een gat in de vloer, kost het veel geld.
 3. Uitval van uw personeel. Mensen kunnen struikelen of vallen met alle gevolgen van dien.
 4. Van kwaad tot erger. Wat als een klein gaatje begint kan uitmonden in veel schade. Doordat voortdurend de randen af blijven brokkelen komt er geen eind aan. Bij vloeren waar de vloeistofdichtheid een belangrijke rol speelt kan het inwerken van vocht ook een belangrijke rol spelen. Vocht tussen de betonvloer en de bedrijfsvloer heeft onthechting als gevolg. En omdat schadelijke stoffen in de ondergrond terecht kunnen komen wordt de vloer niet meer goedgekeurd als vloeistofdicht.

Het is ook veel goedkoper wanneer u een klein gedeelte laat reparerenin plaats van een compleet nieuwe vloer aan te schaffen. En u bespaart geld omdat de productie gewoon door kan gaan.

 

Wat zijn de materialen bij een vloerreparatie?

Voordat een vloerreparatie uitgevoerd wordt is het van belang dat de situatie in kaart wordt gebracht. Hier wordt bepaald of er een snel systeem ingezet wordt of niet, in welke kleur of dat het misschien antislip moet zijn. De volgende systemen met hun technische eigenschappen zijn mogelijk:

 • Epoxy gebonden materialen.

Deze producten bestaan uit 2 of meer componenten en zijn extreem hard en slijtvast. De uitharding loopt uiteen van enkele uren tot minimaal een dag, afhankelijk van de samenstelling van de componenten. De vloerreparatie moet op een droge ondergrond uitgevoerd worden en de omgevingstemperatuur moet ten minste 5°C zijn.

 • Polyurethaan cement.Deze producten bestaan uit 2 of meer componenten en zijn extreem hard, duurzaam en slijtvast. Een ander groot voordeel is de snelheid waarmee het product uithardt. Na enkele uren weer te betreden. Verder kan de reparatie op een licht vochtige ondergrond uitgevoerd worden en moet de omgevingstemperatuur ten minste 10°C zijn.
 • PCC betonmortel.

Dit is een 1 componenten product en wordt dus enkel met water vermengd. Het product is extreem hard, duurzaam, slijtvast en snel. Ook weer na enkele uren te betreden. Een ander groot voordeel is dat het op een vochtige of natte ondergrond moeiteloos uithardt en toch een extreem goede hechting met de ondergrond behoudt. Het product hardt uit bij een omgevingstemperatuur vanaf -10°C.

 • Injectietechnieken.

Een minder bekende methode is die van injecteren. Door het toepassen van bepaalde injectietechnieken wordt met behulp van een 1 of meer componenten product (epoxy of polyurethaan of cement) een vlo

er hersteld. De vloerreparatie kan bestaan uit scheurvorming of bijvoorbeeld een holle ruimte in of onder de vloer. Een heel belangrijk voordeel is dat er vrijwel geen ruimte nodig is voor herstel en dat er geen sloopwerk aan te pas komt. Enkele voordelen van injectietechnieken zijn snelheid, flexibel of hard, verlijmend, vullend, duurzaam en in veel situaties in te zetten.

 

Mogelijkheden van een vloerreparatie?

Zoals ik eerder in het verhaal al aangaf zijn de mogelijkheden met bovenstaande vloerreparaties eigenlijk eindeloos. Zij zijn op alle ondergronden in te zetten zoals beton, kunststof, staal en tegels. Verder kunt u de systemen herkennen aan:

 • Slijtvastheid
 • Duurzaamheid
 • Vloeistofdichtheid
 • Antislip mogelijk
 • Zeer snel
 • Hardheid en flexibiliteit is in te stellen d.m.v. het aanpassen van de componenten
 • In iedere gewenste kleur
 • Bestand tegen extreem hoge temperaturen van -40°C tot wel +120°C
 • Resistent tegen de meeste chemicaliën, zelfs in hoge concentraties
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Weinig tot geen stilstand van uw machines, productie loopt gewoon door

 

Waar wordt de vloerreparatie toegepast?

Doordat de mogelijkheden eindeloos zijn is de toepassing ook eindeloos. De vloerreparaties kunnen ingezet worden in productiehallen, bakkerijen, voedingsmiddelen industrie, wegenbouw, magazijnen, technische bedrijfsruimten, fabrieken, garages, parkeergarages, galerijen, werkplaatsen, enz.

Je reactie