30 nov 2015

Vochtigheid in huis? Zit er vocht in de muren? Heeft u last van een vochtprobleem in uw kelder of elders in uw bedrijfspand of woning? Kornuyt heeft de oplossing tegen vocht in huis! Dankzij de verschillende manieren van vochtbestrijding kunnen wij ieder probleem tegengaan. In dit artikel staan de verschillende technieken uitgelegd welke wij beheersen en toepassen.

Vochtproblemen en vochtoverlast zijn veel voorkomende vormen van overlast welke niet alleen het aanzien, maar ook de gezondheid kunnen aantasten. Kortom een prettige werk en leefomgeving start met een vochtvrije ruimte

 

Injectietechnieken vocht

Afhankelijk van de situatie, beschikt Kornuyt over de kennis om verschillende injectietechnieken toe te passen. Onder een hoge druk worden producten geïnjecteerd bestaande uit tot wel vier componenten. Voorbeelden van injectietechnieken zijn:

  • cement- of polymeer gemodificeerde cementmortel (PCC) injecteren
  • constructief injecteren
  • gel-injectie
  • verlijmend injecteren

 

Impregneren tegen vochtigheid in huis

Impregneren is het indringen van een materiaal of constructie met een vloeistof of pasta. Deze producten bestaan over het algemeen uit één component en kunnen diep indringen in welke ondergrond dan ook. U kan hierbij denken aan beton, metselwerk, houtnatuursteen, enz. Het impregneren is een algemene techniek om een materiaal waterafstotend of waterbestendig te maken.

Zo kan vocht en vuil nauwelijks nog indringen en zal de bestaande constructie zo langer beschermd blijven. Impregneren is een goed alternatief op coating omdat deze de bestaande structuur van de ondergrond niet verandert. Ook is de impregnering welke veelal in vloeibare vorm bestaat is transparant en laag viscose.

 

Vocht scherm

Om indringend vocht via de ondergrond tegen te gaan kunnen wij een vocht scherm aanleggen. Deze vochtschermen zijn 2 componenten producten welken uitharden tot een naadloze kunststof en zorgen ervoor dat er geen vocht meer omhoog kan trekken. Deze technieken worden zowel preventief als curatief toegepast. Veelal gaat het in deze om specialistische injectietechnieken of spuitlagen.

De toegepaste coatings of in injectiematerialen bestaan vaak uit 1 tot wel 4 componenten.

 

Stoppen drukkend water

Als er drukkend water door een muur heen komt is het noodzaak om dit meteen te stoppen. Dit gebeurt met hoogwaardige producten welke een reactie aan gaan met het aanwezige vocht om zo het lek af te dichten. Dit zorgt ervoor dat het lek binnen ”no time” verholpen is.

Nadat het drukkend water gestopt is, worden er andere technieken toegepast om ervoor te zorgen dat het water er niet meer doorheen komt. Hierdoor kan de afdichting of doorvoer dusdanig afgedicht worden zodat deze ook in de toekomst afgedicht blijft

 

Afdichten vocht doorvoer

Doorvoeren en leidingen zijn kritische details welke dikwijls leiden tot lekkages. Deze doorvoeringen kunnen gaan lekken aan zowel de binnen- als aan de buitenzijde van de mantel. Om dit te bestrijden wordt een rugvulling geplaatst, wordt er zwelpasta aangebracht en uiteindelijk een krimpvrije mortel aangebracht.

Omdat doorvoeren door koude en warmte verschillen door het jaar heen blijven bewegen is het van groot belang dat het gehele systeem blijvend elastisch is. Door de elasticiteit van de producten kan de eventuele werking worden opgevangen en zal de doorvoer niet alleen nu, maar ook in de toekomst afgedicht blijven

 

Damp open systemen tegen vocht

Damp open systemen gaan zeer effectief de lekkage tegen. Het voordeel van een damp open systeem is, zoals de naam al doet vermoeden, dat ze damp open zijn. Doordat er damp door het systeem naar buiten kan dringen, laat het systeem door de druk niet los. De systemen laten geen vloeistoffen door, maar kan daar en tegen wel gewoon blijven ademen.

Over het algemeen zijn de speciale coatings en verven een onderdeel van een systeem waardoor de juist voorbehandeling van groot belang is.

Je reactie