06 jun 2017

Vochtbestrijding kosten: als er iets niet tof is zijn het vochtproblemen in uw bedrijf of woning. Het is noodzakelijk om het vochtprobleem zo vlug als kan te bestrijden. Te veel vochtigheid in uw bedrijf kan zorgen voor blijvende beschadiging.  Daarnaast biedt het een nest voor parasieten en fungi. Er zijn diverse methodes om vochtigheid in huis te bestrijden, afhankelijk van de situatie. In dit artikel praten we over wat de kosten zijn van vochtbestrijding.

 

Diverse type vochtbestrijding

Als eerste moeten we vochtoverlast in uw bedrijf rangschikken in diverse onderdelen om een beter beeld te krijgen bij het type vochtbestrijding en de tarieven hiervan:

  • Wateroverlast – zoals het onder water staan van een kelder in uw bedrijf
  • Doordringend vocht – onder andere vochtplekken in plafonds of muren
  • Condensatie – zoals condens op de ramen

 

vochtbestrijding kosten en vochtdetectie

 

Wat zijn de kosten voor het oplossen van condensatie in huis?  Condensatieproblemen in uw bedrijf  zijn meestal eenvoudig op te lossen en dat tegen geringe kosten. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door onder andere een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan onder andere eens aan een vochtvreter die je kan plaatsen in de vochtige ruimtes. of breng een ventilatierooster aan voor een meer blijvende uitkomst.

De kosten van een vochtvreter  uiteenlopen tussen de vijf en de vijftien euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt zonder geluid en gebruikt geen stroom. Indien je een ventilatierooster moet laten zetten verschilt dit aanzienlijk in prijs en is het met name sterk afhankelijk van  het gebied waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het dak, kozijn, spouwmuur).

 

Doordringend vocht

Tarieven oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt dikwijls voor in de wanden van een woonhuis die direct zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben veel te verduren door de natte weersomstandigheden in Holland.

De aanleiding van dit doordringende vocht is doorgaans te toe te schrijven aan voegwerk wat verouderd is en of een waterdoorlatend wordende steen. Daarom trekt het vocht van buiten vlugger in de steen. Correct ventileren alleen is geen optie meer en vocht hoopt zich op in de wand en dringt door. Een goed antwoord hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de wand waterdicht wordt maar wel blijft ‘lucht blijft doorlaten’

De kosten van een voormuur impregneren vallen best mee, met bedragen vanaf vijf euro per vierkante meter kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding.

Als het doordringend vocht een andere oorzaak heeft dan de weersinvloeden kan het onder andere zijn dat er een waterleiding lekt in de wand. Deze lekkage moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een deel van de muur moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

 

Vochtbestrijding kosten bij een afvoer

De tarieven van een afvoer repareren in een muur zijn lastig in te schatten wat we je wel kunnen vertellen is dat iemand die karwei goed zou moeten kunnen uitvoeren tussen de dertig en vijftig euro per uur zal kosten exclusief gebruikt bouwstoffen.

 

vochtbestrijding kosten bij lekkage

 

Wat zijn de vochtbestrijding kosten voor het beëindigen van lekkages. Als je hinder hebt van een kelder die is ondergelopen of grondwater dient er ook zo gauw mogelijk voor een uitkomst worden gezorgd. De aanleidingen voor deze problemen zijn divers. Voor problemen van deze aard is het altijd nodig een vakman het op te laten lossen.

Over de kosten valt niet veel te informeren, wel wordt dit vaak compleet of voor een deel gedekt door de verzekeringspolis.

 

Je reactie