09 mei 2016

Renovatie zwembad: Ongeacht welk type zwembad u ook heeft, na jaren van plezier ontstaat er toch ergens schade of misschien wilt u gewoon een ander kleurtje. De schade kan bijvoorbeeld voor komen in de vorm van verkleuring, het los bladderen van de coating of scheurvorming van de folie. Afhankelijk van de materialen waaruit het zwembad is opgebouwd en het materiaal waarmee het bad bekleed is; voor iedere wens of voor ieder probleem is wel een passende oplossing te vinden in de vorm van renovatie van uw zwembad.

 

Renovatie zwembad

 

Renovatie zwembad coating

Er zijn een aantal manieren om uw zwembad te bekleden en wanneer het aan zwembadrenovatie toe is dan staat u voor een belangrijke keuze. Want wilt u de bestaande materialen behouden of kiest u voor een nieuwe ondergrond. In het geval van zwembadcoating kunt u onder andere kiezen uit polyester, acrylaat, epoxy, polyurethaan en polyurea. Allemaal moeilijke termen voor een coating en iedere coating kent zijn eigen goede en minder goede eigenschappen. En dat is eigenlijk ook het geval wanneer het om een folie of tegels gaat.

 

Lekkages zwembad

Het is altijd van groot belang om een goed onderzoek te laten doen naar het type materiaal waaruit het zwembad is opgebouwd. In het geval van schade zoals scheurvorming, kunnen er tijdens een onderzoek namelijk lekkages aan het licht komen. Deze lekkages dienen uiteraard eerst verholpen te worden. Bij een betonnen zwembad komen deze lekkages meestal voor door scheurvorming. Dit is relatief eenvoudig te verhelpen door de scheuren te injecteren met een vocht-reactieve injectiehars. Wanneer er sprake is van een gemetseld zwembad dan bestaat de mogelijkheid om een speciale afdichtingsmortel toe te passen over het gehele oppervlak (wanden en bodem) van het zwembad.
Renovatie zwembad
Ongeacht of er nu wel of geen sprake was van een lekkage of andere schade, u kunt nu verder gaan met het aanbrengen van de toplaag bestaande uit tegels, coating of folie. Hieronder enkele voor- en nadelen van de verschillende materialen; Als voor de zelfde coating wordt gekozen dan is dit eenvoudig aan te brengen op de geschuurde en gereinigde ondergrond. De coating is bestand tegen zuren, vetten en andere chemicaliën. Ook is de coating UV-bestendig.

Het nadeel is dat de coating niet kan “meebewegen” met de ondergrond waardoor scheurvorming kan ontstaat. Wanneer niet duidelijk is welke coating er gebruikt is dan dient de ondergrond gestraald te worden of er dient een geschikte primer gebruikt te worden.

 

Tegels

De tegels zijn op vrijwel elke ondergrond aan te brengen. Ook zijn diverse kleuren en motieven mogelijk. Het nadeel is dat de tegelvoegen op den duur aangetast raken waardoor lekkages en loszittende tegels op kunnen treden. Het is ook niet goed te zien wat de werkelijke omvang van het probleem is omdat overal onder de tegels vocht kan zitten.

 

Zwembadfolie

Deze vorm van bekleding is op veel ondergronden toe te passen. Ook is de zwembadfolie buigzaam waardoor die enige werking van de ondergrond kan verdragen. Het nadeel is dat de folie aan de gladde kant is en tevens wat meer kwetsbaar is voor scherpe objecten. In het geval van schade kan overal onder de folie vochtophoping optreden waardoor de werkelijke omvang van het probleem vaak moeilijk op te sporen is.

 

Zwembad onderhoud

In alle gevallen is het van groot belang dat er onderhoud gepleegd wordt aan het zwembad. Dit kan gebeuren door het zwembad te beschermen door te overdekken met een zeil. Ook frequent reinigen, het hanteren van de juiste PH-waarde en chloorniveau is belangrijk. Daarnaast kunnen er ook nog skimmers en filters aangebracht worden. Op deze manier kunt u lang van veel zwemplezier genieten.

 

Contact over renovatie zwembad?

Heeft u nog vragen over renovatie zwembad? Neem voor extra informatie over zwembad renovatie contact op via:

0492-534596 of info@kornuyt.nl

Wilt u meteen een aanvraag voor een offerte doen? Vul dan het formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

 

Werkterrein

Kornuyt heeft inmiddels in Noord-Brabant in o.a. Helmond, Eindhoven en Limburg en omgeving een aardige staat van dienst opgebouwd in zeer uiteenlopende marktsegmenten. Hierbij kunt u denken aan: openbare gebouwen, foodindustrie, MKB, industrie, ziekenhuizen, onderwijsinstituten, galerijen, kantoren, productiehallen, magazijnen en utiliteitsbouw in zowel de zakelijke als de particuliere sector.

Je reactie