Gietvloer schoonmaken en reinigen: wanneer u eenmaal een gietvloer heeft laten leggen wilt u deze natuurlijk mooi en blinkend schoon houden. Niet alleen omdat een vieze vloer er niet uitziet, maar ook omdat de vloer kan beschadigen als er bepaalde soorten vuil op blijft zitten. In dit artikel zullen wij een aantal schoonmaakmanieren aan bod laten komen en sluiten we af met een aantal tips om uw gietvloer in perfecte staat te houden.

 

reinigen

 

Gietvloer schoonmaken met droge reiniging

Het droog reinigen van uw gietvloer is een makkelijke manier om al het vuil en stof simpel te verwijderen. Hiervoor kunt u het beste een Swiffer of iets dergelijks gebruiken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de stofzuiger aan de slag te gaan. Het grovere vuil kunt u opvegen met een stoffer en blik. Als u hiervoor een zachte borstel met zachte haren gebruikt hoeft u beslist niet bang te zijn dat u de vloer beschadigt.

 

Gietvloer schoonmaken met natte reiniging

Doordat de gietvloer bezit over een hoge poriën dichtheid is deze nat te reinigen. U kunt de vloer nat reinigen door een dweil te gebruiken. Het is hierbij niet noodzakelijk om een schoonmaakmiddel te gebruiken, het gebruik van alleen water is al voldoende. Als de vloer wat zwaarder vervuild is kunt u het beste gebruik maken van een vloerreiniger.

 

schoonmaken

 

U kunt ook gebruik maken van een schrobmachine als u een groter oppervlakte gietvloer moet behandelen. Gebruik hierbij een witte poetspad onder uw machine voor een optimaal resultaat! Bij (zeer) hardnekkige vlekken adviseren wij het gebruik van sterkere middelen om zo het vuil los te weken.

U herkent het wel, van die zwarte schoenstrepen op uw vloer. Als ze er pas sinds kort op gekomen zijn, zijn deze nog makkelijk te verwijderen met een natte poetsdoek. Echter, als deze strepen al wat langer op de vloer zitten, drogen deze strepen in. Vanaf dat moment zijn ze een stuk lastiger te verwijderen. Wij adviseren dan ook een middel met een sterk loswekende functie te gebruiken.

 

Duurzaam reinigen gietvloer

Normaliter gaat een gietvloer een stuk langer mee in vergelijking met andere vloeren. Maar dit wil niet zeggen dat een gietvloer helemaal niet slijt. Het spreekt voor zich dat met name de toplaag op termijn kan gaan slijten. Gelukkig is de gietvloer uit verschillende lagen opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om alleen de toplaag te vervangen of te vernieuwen. Dit gebeurt door de gietvloer op te ruwen en door vervolgens een nieuwe toplaag te plaatsen. Als uw gietvloer goed is onderhouden, zal dit pakweg na tien jaar pas nodig zijn. Kornuyt kan deze behandeling zelf uitvoeren voor u.

 

Onderhoudstips gietvloer reinigen:

Ter afsluiting van dit artikel nog een aantal tips voor het schoonmaken en het schoonhouden van uw gietvloer:

  • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van een schoonmaakmiddelen.
  • Gebruik bij het schoonmaken van een gietvloer géén schuursponsje of agressieve reinigers
  • Gebruik geen bezems met harde haren!
  • U kunt viltjes plaatsen onder uw meubels om de gietvloer te beschermen
  • Probeer zo min mogelijk te schuiven met meubels, til deze liever op.
  • Een gietvloer met een matte afwerklaag blijft het langste mooi.
  • Een deurmat doet wonderen om veel vuil buiten te houden!

 

Producten bestellen?