Nature’s Finest

Door meer waarde uit minder afval te halen en door het verminderen van restafval in het dagelijkse leven streeft Nature’s Finest naar een schoner en duurzamer Nederland.

Missie en reststoffen

Wij hebben de mogelijkheid om duurzame afvalstoffen te hergebruiken, door de juiste (natuurlijke) materialen aan te brengen op vloeren. Tevens versnelt en stimuleert Nature’s Finest door onze werkwijze de circulaire economie.

 

Cacaodoppen (Full of Beans)

Cacao is bij vrijwel iedereen bekend als de lekkere smaakbepalende grondstof voor chocola. Men kan onder andere cacaoboter en cacaopoeder uit de cacaoboon halen. Wat er dan nog over blijft zijn cacaodoppen en deze worden normaal gesproken gecomposteerd of verbrand. Beide methoden zijn schadelijk voor de natuur. Voor de cacaodoppen hebben wij een nieuwe bestemming gevonden door deze te gebruiken in onze gietvloeren als decoratieve toeslagstof. Het eindresultaat is een hele mooie bruin gemêleerde vloer welke veel warmte uitstraalt. Overigens is de vloer in verschillende varianten uit te voeren. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden die er zijn.

nature1

Nature’s Finest reststoffen

Koffievliezen (Full of Coffee)

Bij het branden van koffiebonen komen er koffievliezen vrij. Een nuttige toepassing voor deze koffievliezen te vinden is niet gemakkelijk. Tenzij je deze koffievliezen kunt gebruiken in een vloer. De vliezen bestaan uit kleine vlokjes welke ingestrooid worden in de gietvloer. De geelbruine vlokjes zorgen ervoor dat de vloer een bijzondere warme en unieke uitstraling krijgt. De vloer is bovendien in diverse varianten uit te voeren. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden die er zijn.

 

Eierschalen (Full of Eggs)

Het is zover, u kunt nu dus echt op eieren lopen! Nou ja, op eierschalen dan. Dit unieke kalkhoudende restproduct hebben wij opgenomen in ons duurzame gietvloeren assortiment.

De eierschalen met hun glansgraad zorgen dat de vloer een verbluffende uitstraling krijgt wanneer deze met een speciale harslaag ingebed worden. Er wordt een keuze gemaakt qua grootte van de eierschalen en aansluitend worden deze uitgestrooid in de gietvloer. De kleurencombinatie die tot stand komt doet erg denken aan die van een marmeren vloer, maar dan toch extra uniek. Ook deze vloer is bovendien in diverse varianten uit te voeren. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden die er zijn.

nature2

Nature’s Finest en MVO

People Planet Prosperity, of anders verwoord; People Planet Profit. En met sociale en milieu onderdelen als belangrijke onderdelen in de bedrijfsvoering. Ondernemen met het oog op duurzame ontwikkelingen vanuit de maatschappij, wat tenslotte ook een randvoorwaarde is voor een duurzaam bestaan van een organisatie.

Niet enkel in Nederland is de belangstelling voor MVO groot, maar ook wereldwijd, dat geeft duidelijk aan dat het belang ervan steeds meer en meer erkend wordt. Vraagstukken betreffende duurzaamheid behoren niet enkel tot het domein van maatschappelijke organisaties, politiek en overheid maar vragen in overvloed de aandacht van consumenten en bedrijven.

Nog steeds worden dagelijks de mensenrechten op veel plaatsen geschonden, in bepaalde ketens is informatie over leveranciers dikwijls lastig te achterhalen en de verandering van het klimaat is steeds moeizamer te stoppen. De Hoogste tijd dus om een stap verder te gaan. Namelijk daadwerkelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen in plaats van alleen maar te discussiëren en te denken over MVO.

“Een schonere en betere maatschappij wordt grotendeels gecreëerd door meer bewustwording. Door het delen van transparantie en kennis wordt deze bewustwording gevoed en daar dragen wij heel graag een steentje aan bij.”

Hoe kunnen we nu laten zien dat we het beste met de mens voorhebben. Als bedrijf zijnde kun je ervoor zorgen dat je openheid biedt naar je klanten toe. Want openheid en transparantie geven is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen en daardoor ben je als onderneming makkelijk in staat om verantwoording af te leggen over je bedrijfsvoering.

nature3